Presentationzm

У понедељак, 21.12.2015. у ресторану "Пословни клуб - Кошутњак" дружили су се они који су били на излетима ове године.

Као што смо вас обавестили, од пролећа 2016. наше удружење организује излете. Тако ће сви, који буду желели да иду на наше излете, на крају године бити (ако то желе) на завршном балу у Кошутњаку.

Како је доживела ово дружење, наша стара познаница (јер се редовно јавља на овај начин) прочитајте у следећем тексту:

Skriven od očiju javnosti, izdvojen od gradske vreve u prirodnom ambijentu nalazi se divan restoran. Bajkovito mesto u prelepom delu moga Grada.
Veselo društvo "Zlatnog doba" okupilo se uživajući u druženju i svemu što ide uz to. Osoblje restorana besprekorno i profesionalno obavljaše svoj posao.
Muzičari svojim doskočicama pesmom i svirkom razgališe i dušu i telo. G-dja Rada, pravi šoumen, izmamila uzdahe i osmehe svojom igrom i pesmom.
Veče za nezaborav.
Kad prodju godine, shvatiš da ti ništa više nije važno sem da uživaš u sreći i zadovoljstvu. Sreću pronadji u svojoj porodici, a zadovoljstvo podeli sa tebi dragim ljudima. Igraj, pevaj, putuj, udiši život punim plućima. "Otvori" prozore svoga srca i duše, pogledaj u beskraj i reci:   "Al je lep ovaj svet". Pusti da te život ponese na krilima sreće.
Dušanka Kvrgić (Lalić)

satori Као што смо већ најавили, у прекрасном амбијенту, у петак, 18.09.2015 на Јоциној Ади (плац Банета Ћаленског) прво је послужен пасуљ (јубиларна трећа "пасуљијада", која постаје традиција), а затим је одржана скупштина удружења "Стара Бежанија" на којој је изабрано ново руководство. О досадашњим активностима и будућим акцијама удружења присутни су били обавештени у току седнице удружења.

За новог (старог) председника изабрана је Волга Илић, а за заменика председника Бранислав Стојановић-Грдица.

ДА ПОГЛЕДАТЕ КАКО ЈЕ ТО ИЗГЛЕДАЛО КЛИКНИТЕ ...........................ОВДЕ

 

 

a 12

 

У уторак, 30.06.2015. на Јоциној Ади код Банета Ћаленског дружили су се активисти удружења "Стара Бежанија" са својим гостима. Направљен је пасуљ у великој оранији (од 100 литара) а ручало је око 70 људи. Било је још пасуља и за сутрадан за све оне који су могли деа дођу.

Да погледате албум са "пасуљијаде" кликните ОВДЕ

 

duhУ недељу, 31.05.2015. свечано прослављен први дан сеоске славе ДУХОВИ. Бежанијски храм Светог Великомученика Георгија био је премали да прими све вернике и госте. Свечана литија била је, а ово је четврти пут за редом од како смо је обновили, можда и најмасовнија.

Свечани ручак за преко 200 званица био је приређен у ресторану "Дрен". Било је заиста задовољство бити део те атмосфере, дружења и заједништва Бежанинаца. Домаћин славе, Бранислав Белановић, поделио је поклоне Бежанинцима, пре свега оним Бежанинцима, који још увек вредно ради на земљи прадедова, каo и оним Бежанинцима из удружења "Стара Бежанија", који све ово организују и чине да стару Бежанију отргну од заборава. Награде су добили: Петар Мацура, Милан-Баћа Црногорац, Љуба Ђуровић, Горан Савичевић, Миле Мацура, Волга Илић, Зоран Матијашевић, Бане Ковачевић-Ћаленски, Драган Гогић и Божидар Јојић. 

Бежанинце је посебно обрадовала вест о томе ко ће бити идући ДОМАЋИН СЛАВЕ: сестре Дозет (Гордана, Бојка и Весна) у знак сећања на њиховог оца Лазара-Бралета.

Да погледате кратак албум са прославе кликните ОВДЕ

 

 

cr macaДомаћин славе, Радован Стојановић-Грдица, приредио је ручаку у сплав-ресторану "Црна маца" 08. јуна 2014. године.....  

 

За опширнији приказ кликните ОВДЕ

 

СПОНЗОРИ (помогли нашем удружењу):

Spon 14 18

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1490040
Danas
Juče
Ove nedelje
Prošle nedelje
Ovog meseca
Prošlog meseca
Ukupno
2037
337
3040
5747
16353
28814
1490040

Forecast Today
3480

4.42%
17.51%
4.99%
4.61%
0.22%
68.25%

Vaša IP adresa: 54.224.52.210
© 2024 Сајт уређују Mилош Радовановић, Соња Илић и Жељко Вујковић Дозет. Сва права задржана.