• autori
  • deca
  • fijakeristi
  • fudbal
  • Maksimovi 001
  • vrbica
  • spomenik
  • Fudbal 100 god
  • Slava 2013
 

У понедељак 18. марта, на трибини у сали 1 Градске општине Нови Београд најављено је да први радови на гасификацији Новог Београда крећу за месец дана, постављањем челичних цеви од Сурчина ка Лединама. До тада ће екипе представника општине Нови Београд и „Србијагаса“ обићи свакo домаћинство, информисати грађане о овом важном инфраструктурном пројекту и евидентирати број заинтересованих.

Трибини у Општини коју смо најавили присуствовали су грађани Бежанијске Косе, Старе Бежаније, као и Ледина. Прве гасне прикључке пре нове грејне сезоне  добиће власници објекта на Лединама, који се граниче са Сурчином, с обзиром да се гасоводна мрежа шири из правца Сурчина, који је гасификован пре више година. Остатак Ледина, као и становници Бежаније прикључиваће се фазно према динамици радова. 

DSC 6183 scaled

Трибину је отворио председник општине Бојан Бован, а информације о почетку изградње гасовода у име „Србијагаса“ пренели су извршни директор ове компаније за Београд Милан Здравковић, затим Горан Зирић, оперативно задужен за реализацију изградње трасе на Новом Београду, као и Будимир Миленковић који је на тибини говорио у име извођача радова, фирме ДМ „Инвест“.

Према речима председника Бована, Општина је преузела обавезу информињања грађана што је од велике важности, посебно за насеље Ледине, где има највише домаћинстава, а тиме и појединачних прикључака, док су за становнике Бежаније, уз помоћ Удружња „Стара Бежанија“, већ организоване две трибине које су одржане у удружењу 9. октобра и 29. новембра прошле године.

Заинтересовани грађани потписују предуговор са "Србијагасом" и уз једнократну уплату од 6.400,80 динара, остварују право да се на гасовод прикључе по повлаћеним условима -  по цени сниженој  за 20% (780 евра) уз плаћање на 36 рата, односно, да остваре попуст од 20 одсто на цену прикључка и касније, након што гасовод прође кроз њихову улицу, уколико нису спремни да гасни прикључак уведу већ сада, приликом изградње гасоводне мреже.

Наведена цена важи за стандардни прикључак за домаћинство, док ће у понуди бити и јачи прикључак, препоручен за домаћинства грејане површине преко 150 м2. У цену је укључено и постављање мерно-регулационог прикључка за домаћинство, као довод гасовода за домаћинство у дужини од 20 м од трасе уличне мреже. Уколико је објекат потрошача од уличне мреже удаљен више од 20 м, доплата је 3.000,00 динара по метру.

DSC 6184

Укупна траса гасовода на Новом Београду обухвата 25 километара челичног магистралног гасовода и 80 километара такозваног пластичног, дистирбутивног, као и изградњу три мерно-регулационе јединице.Многа питања која су грађани постављали на трибини, односила су су се на конкретне ситуације на терену, као што је случај постојања више власника станова у једном објекту или сувласничког односа на парцели на којој се поставља цев од прикључка до куће. Ова, као и већина одговора на друга питања власничких односа грађани добијају у упутству које им се доставља пре потписивања уговора са „Србијагасом“. Сви заинтересовани грађани могу исказати интересовање за гасификацију, и добити одговор на ддоатна питања путем имејл адресе:

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 

 

СПОНЗОРИ (помогли нашем удружењу):

Spon 14 18

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1551950
Danas
Juče
Ove nedelje
Prošle nedelje
Ovog meseca
Prošlog meseca
Ukupno
577
808
3637
8903
10452
39858
1551950

Forecast Today
720

4.30%
18.01%
5.26%
4.44%
0.21%
67.78%

Vaša IP adresa: 3.22.242.141
© 2024 Сајт уређују Mилош Радовановић, Соња Илић и Жељко Вујковић Дозет. Сва права задржана.