• autori
  • deca
  • fijakeristi
  • fudbal
  • Maksimovi 001
  • vrbica
  • spomenik
  • Fudbal 100 god
  • Slava 2013
 

Радови на гасификацији дела Новог Београда, који обухватају Бежанију, Стару Бежанију и Ледине, почеће на пролеће. До тада ће грађани ових делова града моћи да се изјасне да ли желе прикључак за гас испред свог објекта, и до тада ће моћи и да потпишу предуговор са „Србијагасом“, чиме се стиче право на попуст од 20 одсто на цену која буде важећа у моменту прикључења.

Ово су кључне информације са трибине одржане у среду, 29. новембра, у просторијама нашег уружења у Старој школи у Бежанији (Војвођанска 68), које су са великим бројем окупљених заинтересованих грађана поделили председник општине Нови Београд Бојан Бован, директор Диспечерског центра „Србијагаса“ Београд Милан Здравковић и Горан Зирић, који је оперативно задужен за реализацију изградње трасе на Новом Београду.

29112023

Житељи Бежаније који нису прикључени на даљински систем грејања - топловод и греју се на пелет, дрва, угаљ или струју, путем индивидуалних ложишта у својим домовима и овај пут су поновили да им гасовод решава један од крупних животних проблема на који указују деценијама уназад. На основу питања и коментара присутних, већина њих је с одобравањем прихватила повољније услове који ће им ускоро бити понуђени.

-Надамо се да ће већина вас већ следећу зиму дочекати са новим, дугорочно јефтинијим, практичнијим и по животну средину безбеднијим начином грејања – поручио је грађанима председник општине Бојан Бован, уз напомену, коју су касније поновили и представници „Србијагаса“, да сви који се у овој фази реализације плана гасификације одлуче за прикључак имају одређене погодности.

29112023 2

Инсталација мерно регулационих прикључака за домаћинство, како је овом приликом наведено, коштаће 780 евра, уз могућност отплате на 36 месечних рата.

Такође је наглашено да будући корисници треба да се у што већем броју определе за поптисивање предуговора са „Србијагасом“, да би се касније, кад гасна мрежа проради, избегло раскопавање улица ради накнадног прикључивања, уз пратећа оптерећења, како за оне људе који већ тада буду имали гас, тако и за извођаче радова.

На основу потписаног предуговора, и уз једнократну уплату у моменту потписивања, која ће изностити између 5.000 и 6.000 динара, будући корисник гаса стиче право на инсталирање прикључка по горе описаним условима, као и могућност да се прикључи на мрежу касније, кад год то буде хтео, уз попуст од 20 одсто на цену која тада буде на снази.

Представници „Србијагаса“ су такође напоменули да се мерни уређај за гас поставља у дужини до 20 метара од објекта потрошача, те да се за сваки метар даље од тога, плаћа још 3.000 динара. Такође, уградњу гасне инсталације унутар својих кућа, финасираће сами будући корисници, спрам техичке опреме и гасних уређаја које сами буду желели.

29112023 3

Укупна траса гасовода на Новом Београду, који ће покрити Бежанију, Бежанијску Косу, Бежанију 2 - Ледине, као и одређене новобеоградске блокове, обухватиће 25 километара челичног гасовода и 80 километара такозваног пластичног, са притиском од четири бара. Уговорени радови поразумевају и изградњу три гасне мерно-регулационе станице, по једна у Бежанији, на Бежанијској Коси, и на Лединама, на основу раније усвојених планских докумената.

СПОНЗОРИ (помогли нашем удружењу):

Spon 14 18

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1548572
Danas
Juče
Ove nedelje
Prošle nedelje
Ovog meseca
Prošlog meseca
Ukupno
356
3383
8903
8903
7074
39858
1548572

Forecast Today
576

4.30%
18.03%
5.27%
4.45%
0.21%
67.74%

Vaša IP adresa: 3.21.158.148
© 2024 Сајт уређују Mилош Радовановић, Соња Илић и Жељко Вујковић Дозет. Сва права задржана.