• autori
  • deca
  • fijakeristi
  • fudbal
  • Maksimovi 001
  • vrbica
  • spomenik
 

Сарадња нашег Удружења и Удружења бораца НОР-а Нови Београд (УБНОР) пример је како се заједничким снагама могу остварити резултати који надилазе локалне оквире. То је потврђено и на редовној годишњој Скупштини УБНОР-а, одржаној у уторак 9. јуна 2020. у седишту УБНОР-а на Новом Београду, где су гостовали и наши представници.

Скупштини су у име нашег Удружења присуствовали Волга Илић, председник Управног одбора, и Жељко Вујковић, члан Управног одбора. Скупштини се обратила и др Марија Здравковић, наша Бежанинка, угледна Новобеограђанка (доцент Медицинског факултета, директор КБЦ "Бежанијска Коса" и мајка троје деце), као суграђанка која зна проблеме Новог Београда, лекар, и потомак породице слоборадских традиција. 

Представљени Извештај о раду обухватио је досадашњи рад општинског одбора, месних одбора, бројне програмске активности УБНОР-а (трибине, манифестације, уметнички програм, пројекат Културе сећања Новобеограђана, комеморације значајних датума страдања и сећања), које се добрим делом остварују корз наш заједнички рад. Представљен је и амбицизан и свеобухватан план рада, чија окосница су тематске активности посвећене великом јубилеју обележавања 75 година од победе над фашизмом. Наравно, имали смо задовољство да чујемо како се високо цене напори и резултате нашег Удружења у очувању традиције и слободарских вредности.

Skupstina UBNOR 20200609

На Скупштини је  изабрано руководство. За председника је изабран  Ранко Спалевић, а за потпредседника Драган Стевић.

У раду Скупштине учествовао је и Мирко Цревар, 95-годишњи првоборац, некадашњи припадник 8. Кордунашке дивизије, и живи сведок злочина усташтва и фашизма. 

Наше учешће на овом догађају долази као плод лепе сарадње наша два удружења по различитим иницијативама, те је стога изнет и предлог будуће формализације наших односа ради координације даљих активности и заједничког наступа, пре свега у реализацији идеје оснивања собе сећања на Бежанијске илегалце у згради Старе школе у Бежанији, као и даљег уређења и обележавања стратишта и места сећања у Бежанији (Партизанско и Јеврејско гробље) и широм Новог Београда.

 

СПОНЗОРИ (помогли нашем удружењу):

Spon 14 18

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0764371
Danas
Juče
Ove nedelje
Prošle nedelje
Ovog meseca
Prošlog meseca
Ukupno
407
703
3378
3836
10139
23834
764371

Forecast Today
840

7.39%
18.56%
6.33%
8.60%
0.29%
58.82%

Vaša IP adresa: 3.235.184.215
© 2021 Сајт уређују Mилош Радовановић, Соња Илић и Жељко Вујковић Дозет. Сва права задржана.