• autori
 • deca
 • fijakeristi
 • fudbal
 • Maksimovi 001
 • vrbica
 • spomenik
 • Fudbal 100 god
 • Slava 2013
 

ЈОШ ОВЕ СЕДМИЦЕ, до суботе, 21. октобра 2023. у Великој галерији Дома Војске (Браће Југовића 19), можете посетити изложбу "Посвета београдском школству" коју приређује Завод за заштиту споменика културе Града Београда. Изложба је отворила овогодишње Дане европске баштине, манифестацију културе која се традиционално одржава сваког септембра и октобра већ две деценије. Централна тема ове године је Живо наслеђе. Изложба приказује културно наслеђе Београда кроз примере објеката просветне намене, који су заштићени као споменици културе. Београдске школе, које живе више од једног века, показују да је Београд део великог европског наслеђа и ресурс о коме сви треба да бринемо са посебном пажњом.

15092023

Своје место на изложби нашла је и Стара основна школа у Бежанији, објекат из 1891. године, заштићен као споменик културе одлуком Владе Србије 2018. године. Њена заштита, као и излагање на изложби београдског школства, плод је дугогодишње сарадње нашег удружења и Завода за заштиту споменика културе Града Београда, који је препознао архитектонску, урбанистичку, културну, и историјску вредност овог здања, у којем се одшколовало 70 генерација бежанијских ђака, као и њен актуелни значај, јер она данас, након деценија девастације, поново живи нови живот као Храм културе Бежанија нашег удружења. 

20230915 191103

Ауторка изложбе, Љубица Радовановић, историчарка уметности, на отварању изложбе је нагласила да је Завод за заштиту споменика културе града Београда изложбом желео да приближи непокретно културно наслеђе и широј јавности, приказујући образовне објекте који су утврђени за споменике културе. Одабран и изложени документарни материјал истиче школе које од свог подизања до данас сведоче о историјском развоју Београда, али и просветитељства на нашем поднебљу, те да ће посетиоци на изложби моћи да сазнају нешто више о објектима који су уједно и симболи нашег града.

20230915 192017

Отварању изложе присуствовали су заменица градоначелника Града Београда Весна Видовић, Оливера Вучковић, директорка Завода за заштиту споменика културе града Београда и проф. др Ивица Радовић, државни секретар у Министарству просвете Републике Србије, као и представници нашег удружења  - Волга Илић, председник, и Жељко Вујковић, председник организационог одбора.

20230915 191259 

Публици је представљен до сада неприказан материјал из богате збирке Документационог центра Завода за заштиту споменика културе града Београда. Захваљујући школским институцијама које су своју драгоцену грађу уступили за ове потребе, изложба је добила и интерактивни карактер, и такође потврдила дугогодишњу сарадњу Завода са београдским школама, споменицима културе. Реализацију изложбе подржали су – Медија центар „Одбрана“, Педагошки музеј у Београду, позајмивши експонате из свог депоа, наше Удружење „Стара Бежанија“ као и београдске школе.

 

На захтев грађана Бежаније, у понедељак, 9. октобра, од 12:00 часова, у просторијама нашег удружења у Старој основној школи (Војвођанска 68) одржана је најављена трибина посвећена теми гасификације Бежаније. Новоусвојени програм гасификације презентовали су председник општине господин Бојан Бован и чланови општинске управе, Одељења за грађевинске и комуналне послове.

Председник општине Нови Београд Бојан Бован изјавио је у разговору са грађанима Бежаније да за спровођење овог програма ускоро почиње израда пројектне документације. План гасификације предвиђа изградњу укупно 106 километара гасне мреже, и прикључење око 5000 корисника на оним локацијама на којима не постоји топловод. Циљ спровођења програма је да, по изведеној гасификацији, на територији целе општине Нови Београд не постоји ни један стамбени објекат који нема топловодни или гасоводни прикључак.

DSC 1604

Могућност прикључка на гас добиће житељи у блоковима 13, 18, 25 и 64, Ушће, Тошин бунар, привредној зони Ауто-пут, Бежанији, Бежанији 2 - Ледине, и Бежанијској Коси.

Бован је нагласио да ће носилац пројекта бити „Србија гас“ и да ће већ током овог месеца та компанија и Општина Нови Београд, изабрати стратешког партнера који ће изводити радове на гасификацији. Тек по избору извођача радова, грађани ће моћи да добију подробније информације о цени прикључка на гас и могућим погодностима плаћања, када ће и отпочети појединачно исказивање интересовања и уговарање гасних прикључака.

-Изградњом гасовода решићемо велико, егзистенцијално питање становника ових делова Новог Београда – рекао је Бован. На трибини је изнет и податак да поред еколошке стране коришћења гаса као извора топлотне енергије, рачунице показују да је тај вид грејања знатно исплативији од струје, угља или огревног дрвета. 

Поред гасификације, на трибини је било речи и о другим комуналним проблемима становника Бежаније, пре свега о непостојећој канализацији у деловима Ледина где је последњиих година убрзана изградња вишеспратница претекла индивидуалну стамбену изградњу, затим о проблемима безбедности пешачког саобраћаја у зони школа у Војвођанској улици, али и у Виноградској улици, након недавно изведене свеобухватне реконструкције коловоза, као и у зони кружног тока, где је саобраћај посебно интензивиран након пуштања у рад магистралне везе са Сурчином, као и о другим питањима комуналног реда. 

DSC 1639

Разговор о предстојећој гасификацији и другим комуналним проблемима, како је најављено на трибини, ускоро ће бити одржан и са грађанима Ледина, где се очекује и највећи број појединачних прикључака на нови гасовод.

Наше удружење свесрдно поздравља одлуку општине о почетку реализације гасификације у Бежанији, подсећајући да је од формирања удружења, гасификација била једна од првих приоритета нашег заједничког залагања на унапређењу комуналне инфраструктуре. Помно ћемо пратити даљи развој овог важног инфраструктурног пројекта и редовно обавештавати јавност, наше чланство и пратиоце о свим новим информацијама, како буду постајале доступне.

Љубазношћу представника наше локалне самоуправе, у прилици смо да овде презентујемо графички прилог Програма гасификације, где је љубичастим линијама означена траса водова будуће дистрибутивне гасоводне мреже (клик на слику ради већег приказа):

 gasifikacija

Бежанија је на домак гасификације!

 

Скупштина општине Нови Београд усвојила је у уторак, 3. октобра 2023, ПРОГРАМ ГАСИФИКАЦИЈЕ ДЕЛА ТЕРИТОРИЈЕ ОПШТИНЕ НОВИ БЕОГРАД. 

 

Одлуком о усвајању Програма гасификације обухваћени су Блокови 13, 18, 25, 64, Ушће, привредна зона Ауто-пут, Бежанија, Бежанијска Коса, Ледине (Бежанија 2) и Тошин Бунар. 

 

Овим поводом наше удружење организоваће састанак за све заинтересоване грађане где ће о донетом програму гасификације говорити председник општине Нови Београд, господин Бојан Бован. Очекује се и присуство представника ЈП Србијагас.

 

Састанак ће се одржати у седишту нашег удружења, у згради Старе основне школе у Бежанији, Војвођанска 68, у понедељак, 9. октобра, у 12:00 часова. Ово ће бити прилика да се разговара и о другим комуналним питањима и инфраструктурном развоју на нашој општини.

 

Снажно подржавамо одлуку општине да се отпочне са гасификацијом Бежаније, и позивамо све заинтересоване Бежанинце и грађане Новог Београда да се својим присуством одазову позиву на овај састанак.

 

Удружење "Стара Бежанија" придружило се још једној широкој друштвеној иницијативи. 

 

Постали смо део мреже организација и појединаца које се активно залажу за доношење Резолуције о геноциду над Србима, Јеврејима и Ромима у тзв. Независној Држави Хрватској 1941-1945. године.

 

Захтевамо да Народна Скупштина Републике Србије (НС РС) донесе одлуку о одржавању Ванредне седнице са једном тачком дневног реда: "Разматрање предлога Резолуције о геноциду над Србима, Јеврејима и Ромима у НДХ 1941-1945". 

 

Првобитну иницијативу за доношење ове Резолуције покренула је преживела девојчица из логора "Јасеновац", и најстарија народна посланица 12. Сазива НС РС, Смиља Тишма (94), заједно са групом народних посланика. Нажалост, већина народних посланика 12. Сазива чак два пута је била уздржана при гласању да се Предлог Резолуције стави на дневни ред НС РС, тако да се сада иницира трећи покушај, да актуелни, 13. Сазив НС РС стави на дневни ред овај Предлог. 

 

У име наше иницијативе Захтев Народној Скупштини су након протестног скупа одржаног 13. септембра, на дан Светих Мученика Јасеновачких, предали Гојко Рончевић Мраовић (89), најстарије преживело дете из логора Јастребарско, и проф. др Миладин Шеварлић, предсеник УО Друштва српских домаћина, извршног организатора иницијативе.

 

У овој иницијативи учествују следеће организације и појединци:

 

1. Преживела деца логора Јасеновац и Јастребарско: Смиља Тишма и Гојко Рончевић Мраовић

2. Удружење потомака и поштовалаца жртава логора смрти у НДХ - Госпић - Јадовно - Паг (Бањалука), председник др Драган Ј. Басташић

3. Удружење грађана Јадовно 1941 (Београд), председник УО Момчило Мирић

4. Европска Унија Рома (Београд), генерални секретар проф. др Драгољуб Ацковић

5. Друштво за подизање меморијалног центра српским жртвама геноцида у 20. веку "Српски Меморијал" (Београд), председник УО др Видоје Голубовић

6. Удружење Стара Бежанија (Београд), председник Волга Илић

7. Ново удружење пензионера Србије (Београд), председник пуковник у пензији Александар Михаиловић

8. Удружење "Ко Нам Трује Децу" (Београд), председник пуковник Зоран Јовановић

9. Друштво српских домаћина (Београд), председник УО проф. др Миладин М. Шеварлић

10. већи број завичајних удружења Крајишких Срба, које заједнички представља пуковник у пензији Мирко Радаковић

 

МИ ПАМТИМО!

 

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије је 13. септембра 2023. године на празник Светих Мученика Јасеновачких освештао земљиште и Часни крст за нови храм у Бежанији, који ће бити посвећен Светим Јасеновачким Мученицима.

jasenovacki novomucenici

Његовој Светости саслуживало је свештенство Архиепископије београдско-карловачке у молитвеном пристуству бројног верног народа, који се на месту изградње будућег храма окупио након Свете Литургије служене у бежанијској цркви Светог Великомученика Георгија. 

У својој беседи Патријарх српски г. Порфирије је истакао да је по промислу Божијем одлучено да овај храм буде посвећен Светим Мученицима Јасеновачким, и да је то први храм у Србији посвећен светим страдалницима у Јасеновцу. 

Нови храм се гради у бежанијском Доњем Пољу у новом булевару која спаја кружни ток у Бежанији са ауто-путем "Милош Велики", на другом семафору гледано из Бежаније, а близу места где ће се ова саобраћајница укрштати са Пешчарском улицом и будућим продужетком улице Јурија Гагарина.

jasenovacki mucenici

Овом свечаном чину присуствовали су и предстваници руководства и чланства нашег удружења. Посебно је значајно што се овај храм гради у Бежанији, као једном од места где почивају земни остаци јасеновачких жртава (локалитет Спомен гробље "Белановића рупа" на Бежанијској Коси).

Како је изгледао цео догађај погледајте у доњем видео прилогу са нашег Јутјуб канала, у којем говори председник општине Нови Београд господин Бојан Бован:

 

 

Свим Бежанинкама и Бежанинцима, као и свим нашим пратиоцима, с великом радошћу преносимо вест да ће се у Бежанији градити нови православни храм! 

Придружујемо се позиву наше Цркве на Освештавање земљишта и постављање Крста на месту где ће овај храм градити, у среду, 13. септембра, на празник Светих Јасеновачких Мученика, у 10:00 часова, којем ће чинодејствовати Његова Светост Партијарх српски Господин Порфирије.

У наставку преносимо целу најаву од Братства Храма Светог Великомученика Георгија у Бежанији, као и додатне детаље:

 

"Са радошћу Вас обавештавамо да ће на дан Светих Јасеновачких Мученика - 13. септембра 2023. с почетком у 10 сати

Његова Светост Патријарх српски  Господин Порфирије освештати земљиште и поставити Крст за нови Храм у Виноградској улици на Новом Београду. 
 
Стога Вас позивамо да заједно са нама поделите и својим присуством увеличате велику духовну радост овог догађаја.
 
Окупљање свештенства и верног народа заказано је за 9:30 на предвиђеној локацији за градњу храма - на другом семафору од кружног тока у Војвођанској улици, на путу "Милош Велики" ка Обреновцу.
 
Братство Храма Светог Великомученика Георгија
 
 
(кликните на слику ради већег приказа)
crkva jasenovo
 
 
 
 

najava i poziv 23062023

Код Споменика Вечне ватре на новобеоградском Ушћу, 10. јуна 2023. године учествовали смо у обележавању Дана сећања, када је пре 24 године окончана оружана агресија НАТО-а на СР Југославију и Србију 1999. године. Манифестацију је организовало Удружење бораца НОР-а Нови Београд, са партнерским удружењима и организацијама окупљенима у инцијативи "Култура сећања" у којој учествује и наше удружење: Покретом социјалиста, БЕОФОРУМ-ом, Клубом генерала и адмирала, Дечјим хором „ХОРИЋ“, Креативном учионицом „Борац“, Одредом извиђача „Пантер“, Центром Руског географског друштва у Србији, и других, сабраних у извршној продукцији Храма културе „Бежанија“ .

10062023 1

Обележавању Дана сећања присуствовале су и високе делегације: општине Нови Београд – Бојан Бован, председник Општине и Владимир Обрадовић, члан Општинског већа; Београдског форума за свет равноправних, коју је предводио Никола Чубрић; Фонда дијаспоре за матицу – др Љиљана Вернер, председница Управног одбора Фондације; Градског одбора Покрета социјалиста Београд – Владимир Илић, помоћник министра унутрашњих послова; УБНОР-а Новог Београда – Ранко Спалевић, председник и Драган Стевић, заменик председника;  СУБНОР-а МЗ Лаћарак – Дејан Уметић, председник и директор Архива Срема; НКПЈ – СКОЈ и нашег удружења "Стара Бежанија" - Волга Илић, председник. 

Богат и симболичан програм манифестације отворен је меморијалном трком "Сећање на хероје одбране",чији старт је означен у 12:44 часова, ове године посвећеној Горану Раичевићу, атлетичару СД Партизан, погинулом на ратном задатку током агресије 1999. године. Медаље учесницима доделили су Бојан Бован и Драган Стевић.

10062023 2   10062023 4

Химну Републике Србије, као и пратећи пригодан музички програм, интонирао је дечји хор "Хорић" под уметничким руководством професора и композитора Марије Гаљевић. 

Уместо почасне страже, какву би захтевао данашњи дан и успомена на невине жртве НАТО агресије, извршена је смотра и рапорт одреда новобеоградских извиђача "Пантер"

10062023 5

По одавању почасти страдалима током НАТО агресије, минутом ћутања и полагањем цвећа и венаца на Споменик Вечне ватре, скупу се обратио Владимир Илић, координатор инцијативе "Култура сећања" речима упућеним пре свега окупљеној деци и младима:

"(...)Ви сте чувари сећања на време и чињеницу да ваше баке, деке, а некима од вас и очеви, нису били обични људи, већ суперхероји. Они су се храбро борили за опстанак на сопственим огњиштима у Српској Крајини, Републици Српској, неколико година касније и у Србији и Црној Гори, а највише на Косову и Метохији, неустрашиво, чак 78 дана, трпећи невиђене нападе чак 19 држава злочиначке НАТО алијансе.(...)  Јунаци одбране били су непоколебиви. Борили су се поносно и пркосно. Да бисте се ви родили, лепо и мирно живели у овој нашој јединој Отаџбини, најлепшој и непоновљивој Србији. Снагу им је давала љубав, и завет предака – од косовског, преко албанске голготе, до спомена страдања у Другом светском рату. Красила их је одлучност: Нема назад. Иза је Србија.Ваша срца су чувари сећања на дивну причу како се један народ, српски народ, попут малог Давида, у одбрани свог огњишта успротивио моћном и гордом Голијату."

10062023 3   10062023 6

У наставку програма приређен је уметнички рецитал "Ватра и ништа", Креативне учионице "Борац" под руководством Зорице Церовић.

На крају манифестације свим учесницима у програму су подељене спомен-плакете. Манифестација је одржана уз велику материјалну подршку ФОНДА ДИЈАСПОРЕ ЗА МАТИЦУ,  те су обезбеђени и пригодни поклони.

Учесници манифестације су подсетили да НАТО агресија над Србијом због КиМ још увек траје. Она није завршена, и неће бити завршена докле год се не оконча окупација дела наше земље, и потврди уставни статус КиМ као неотуђивог дела Републике Србије, тако што ће се наша јужна покрајина у потпуности вратити у уставни, правни и безбедносни оквир Србије. Резолуција СБ УН 1244, донета након потписивања Кумановског споразума 1999. године, наша је тапија над истином, земљиштем, срцем и колевком. У томе је значај нашег доследног залагања за поштовање Устава наше земље, Повеље ОУН и међународног правног система. И тачка.

10062023 7

Свако ко доноси високе државне одлуке, погрешио би ако би направио преседан. Поколења дела суде. Историја памти. И Ми памтимо. Погинуле на бранику Отаџбине, попут атлетичара Горана Раичевића, петоструког првака Белог кроса и шестоструког првака кроса „Политике“. не забораваљамо. Заборавом би страдалници били други пут убијени, њихова жртва узалудна и обесмишљена, а ми, који смо иза њих остали, били бисмо заувек исписани из људскости и родољубља.

10062023 8

Позивамо вас на јавну трибину "Свет у 21. веку" која ће се одржати у згради Старе основне школе у Бежанији, Војвођанска 68, Нови Београд, у четвртак, 15. јуна 2023,  са почетком у 18:00 часова.

 

ГОВОРЕ:

 • Академик др Вишеслав Крсмановић, социолог
 • Академик проф. др Мирјана Радовић Марковић, економиста
 • Проф. др Стојан Раденовић, математичар и народни посланик 
 • Академик проф. др Миљко Ристић, кардиохирург
 • Милица Божић, најбољи студент Новог Београда

 

УВОДНИЧАР:

 • Академик др Пра Милан Младеновић, филозоф и песник

 

Извршна продукција: "Храм културе Бежанија".

"Благословен јеси Христе Боже наш, који си показао Апостоле премудрим ловцима, пославши им Духа Светог. Помоћу њих си задобио Васељену, Човекољупче слава Ти!"

 pedestnica

Бежанија је 4. јуна свечано и величанствено прославила своју славу, празник Силаска Светог Духа на Апостоле, познатији као ДУХОВИ. Овим поводом, бежанијска црква посвећена Светом великомученику Георгију, саборно је окупила бројне Бежанинце и Новобеограђане, свих генерација, који су својим присуством увеличали и улепшали славу нашег места и нашег удружења.Светом Литургијом началствовао је, уз саслужење свештеног братства бежанијске цркве, старешина храма, јереј Владимир Левићанин, који је и пререзао славски колач, срдачно честитајући данашњи празник и бежанијску славу. 

 (кликните на слику ради већег приказа)

 040602023 duhovi 0   04062023 duhovi 1   04062023 duhovi 2   04062023 duhovi 3

 

По Светој литургији, служене су Коленопреклоне молитве, и плетени зелени травнати венчићи, по старом обичају овог празника. Уследио је молитвени опход око цркве, и традиционална литија, коју је предводио јереј Андрија Вукчевић. Литија се упутила до спомен-обележја петовековног трајања Бежаније, где је служен молебан у којем су молитвено поменути сви наши преци, сви страдалници на Косову и Метохији, као и недавно трагично пострадала деца у Београду. На спомен-обележју је традиционално положен ловоров венац, након чега се непрегледна молитвена поворка вратила у храм. Дуж трасе литије, домаћини из бежанијских породица Царан и Илић - Максимови, послужили су верни народ добро дошлим освежењем, што је локални обичај који наша Бежанија и данас чува.

 (кликните на слику ради већег приказа)

 04062023 duhovi 4   04062023 duhovi 5   04062023 duhovi 6   04062023 duhovi 7

Светковање празника је настављено у поподневним часовима, у згради Старе основне школе у Бежанији, седишту нашег удружења, где је заједничким трудом бежанијских домаћина и домаћица послужен славски ручак за окупљене госте из бежанијских домова. Имали смо посебну част да један од гостију на нашој слави буде и господин Бојан Бован, председник наше општине Нови Београд, које се обратио окупљенима поруком снажења пријатељства и добре сарадње општине и удружења. Међу истакнутим гостима овогодишње славе били су и наша Бежанинка doc. dr Марија Здравковић, директорка КБЦ "Бежанијска Коса", Драган Стевић, потпредседник УБНОР-а Новог Београда, и Небојша Жугић, директор Arena Channels Group. Пријатну атмосферу љубави, заједништва и веселости међу окупљеним Бежанинцима и Бежанинкама, украсили су тамбурашки звуци банде "Попиначки лепотани".  

 (кликните на слику ради већег приказа)

 04062023 duhovi 8   04062023 duhovi 9   04062023 duhovi 10   04062023 duhovi 11

 

Овогодишња слава је имала и запажено присуство у медијима, јер је популарна кабловска телевизија Балкан Трип са својом новинарском екипом детаљно забележила цео догађај, и својим гледаоцима верно пренела целокупни доживљај празника, обогаћен изјавама занимљивих саговорника. Упућујемо велику захвалност овој телевизији на интересовању и извештавању са наше славе, а њихову вест и репортажу такође доносимо овде:

 

 

Посебна атракција и ове године је био двопрег нашег Бежанинца Стевице Јовановића, којим је употпуњен целодневни доживљај незаборављене локалне традиције, која у Бежанији живи шести век трајања

 

Срећну сеоску славу свим Бежанинцима и онима који се тако осећају жели руководство удружења "Стара Бежанија"!

Празник Силаска Светог Духа на апостоле, познат и као Педесетница, Тројице, или ДУХОВИ, који се обележава као слава Бежаније, прославља се у недељу, 4. јуна 2023. године.

Са благословом свештеног братства бежанијске цркве, наше удружење ће ове године прославити бежанијску славу традиционално учествовањем на Светој Литургији у цркви Светог Ђорђа (Војвођанска 70), која почиње у 9:00 часова, и у наставку, заједничком молитвом за освећење славских дарова.

Након службе у цркви, славска литија ће се упутити Војвођанском улицом до спомен-обележја на кружном току, где  ће бити служен молебан и положени венци. Очекивано време поласка литије је 10:45 часова.

Позивамо све наше чланство, све Бежанинце, пријатеље и пратиоце, да учествују на Светој Литургији  и молитвној литији, те и ове године буду део славске свечаности и оживљене традиције. 

 

Д О Б Р О    Д О Ш Л И   !

 

73

Галерија "Милован Видак", у оквиру нашег Храма културе Стара Бежанија била је домаћин још једном уметничком догађају. Својим делима на изложби под називом "Дежа ви" представила се Нада Вукушић, песникиња и сликарка из Београда.

Отварање изложбе, у недељу, 21. маја, било је обогаћено јединственим мултимедијалним програмом. Њега је са посебним усхићењем пропратила бројна публика на отварању, која је уживала у личном извођењу ауторских дела Ане Тадић, прве виолине Позоришта на Теразијама, одломцима из "Коштане" Боре Станковића, у извођењу драмске уметнице Јелене Вукушић Дуловић, као и деликатним тамбурашким мелодијама које је нам је приредила Вера Дуловић, прва тамбурица 2022. године, док је сама ауторка изложбе говорила своје стихове посвећене љубави, фадо музици, Дунаву, темама пролазности, трајања,и вечности. 

Цело вече је било прожето снажним емоцијама, које су преплавиле и галеријски простор и претвориле га својеврсну музичко-ликовну позорницу.

 

20230521 172929

Велики народни скуп јединства под називом ,,Србија наде” одржаће се у Београду 26. маја.

Председник Србије Александар Вучић позвао је све грађане Србије на, како је навео, скуп за будућност, који ће показати јединство земље у тешким тренуцима.

Позивамо све чланове удружења и грађане да се одазову позиву председника и узму учешће на овом важном скупу за будућност наше земље.

Заинтересовани чланови удружења који желе да се одазову позиву, могу нас контактирати за више детаља, а планирано је да се окупимо испред општине Нови Београд у 16.00 часова, у петак, 26. маја, одакле ћемо се упутити прво до Палате Србија, а затим и до места одржавања скупа испред Народне скупштине Реублике Србије.

Позивамо вас на отварање изложбе "Дежа ви" којом се предстваљају слике и поезија Наде Вукушић, у недељу 21.05.2023, од 17:00 часова, галерија "Милован Видак", у оквиру Храма културе Стара Бежанија (Војвођанска 68, Бежанија, поред цркве Светог Ђорђа).

Изложба ће бити отворена до уторка, 23. маја, у термину од 15 до 18 часова.

 

dejavu

СПОНЗОРИ (помогли нашем удружењу):

Spon 14 18

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1574227
Danas
Juče
Ove nedelje
Prošle nedelje
Ovog meseca
Prošlog meseca
Ukupno
1874
1078
8048
10692
32729
39858
1574227

Forecast Today
2208

4.25%
18.31%
5.43%
4.39%
0.21%
67.42%

Vaša IP adresa: 3.235.20.185
© 2024 Сајт уређују Mилош Радовановић, Соња Илић и Жељко Вујковић Дозет. Сва права задржана.