Некада су играли заједно у свом вољеном клубу, а данас после више деценија и даље се окупљају уз гитаре и песму. Овог пута, у просторијама ФК "Бежанија", били су следећи ветерани: Миле Кајгана, Којица, Зоки, Влада дебели, Заре, Цвек, Ричи, Бледи, Жеци, Таци, Деда, Бузге, Ранко...

Vet 17 11

Ово пријатељство траје око 50 година и не види му се крај.  Може се само замислити колико су њихове девојке (касније супруге) биле запостављене. Колико је одиграних утакмица, колико "трећих полувремена" и теревенки за све ове фудбалске године. И зато сва идућа окупљања, такав договор је пао, биће уз присуство њихових "лепших половина".

 

У оквиру бежанијске славе ДУХОВИ, одржан је меморијални омладински фудбалски турнир "Меморијал Бошка Шљивара-Тенте" као и прослава славе ФК "Бежанија", aа домаћин славе је био Драган Гогић.

Tenta 17

Турнир је одигран у част легенде клуба, чика Бошка (како су га фудбалери звали) који је извео на пут преко 25 генерација младих људи-фудбалера.

Погледајте мали албум ако кликнете .............ОВДЕ

 

Марко (2005) и Душан (2007), чланови џудо клуба "Црвена Звезда", су изузетно талентовани џудисти. Марко је у својој категорији (млађи пионири) првак Београда и други у Србији. а млађи брат Душан је као старији полетарац освајач многих медаља и на међународном такмичењу (сребрна медаља).

Сви 2 z

Интересантно је да су Марко и Душан праунуци Милана Кајалића Кајгане, нашег легендарног Бежанинца, који je подједнако добро свирао гитару, лупао бубњеве, певао, играо фолклор, био изврстан гимнастичар и изводио бравурозне скокове у воду, а изнад свега био и најбољи голгетер ФК "Бежанија" свих времена.

Од ове године сеска слава ДУХОВИ је и слава ФК "Бежанија", а домаћин славе био је легендарни фудбалер нашег клуба Милан Кајалић-Кајгана, који је у друштву Волге Илић, председнице удружења "Стара Бежанија", Борислава Брујића, председника Ф.К."Бежанија" и Зорана Матијашевића, још једне легенде клуба, традиционално ломио колач исуство свештеника Вукчевића.

Sla kajg

Да погледате мали албум са славе кликните .......ОВДЕ

 

У оквиру бежанијске славе Духови, на стадиону крај цркве одржан је културно-уметнички програм. У дворишту клуба приређена је велика изложба "95 година фудбала у Бежанији", која је била изузетно посећена.

Stadio 16

Да погледате како је то било, кликните......ОВДЕ

 

СПОНЗОРИ (помогли нашем удружењу):

Spon 14 18

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1499549
Danas
Juče
Ove nedelje
Prošle nedelje
Ovog meseca
Prošlog meseca
Ukupno
450
758
4110
8439
25862
28814
1499549

Forecast Today
672

4.41%
17.60%
5.13%
4.58%
0.22%
68.07%

Vaša IP adresa: 44.221.43.88
© 2024 Сајт уређују Mилош Радовановић, Соња Илић и Жељко Вујковић Дозет. Сва права задржана.