У суботу, 17.11.2018. у препуном Сава центру, одржан је концерт академског друштва "Нови Београд" Високе туристичке школе поводом јубилеја (45 година). Посетиоци су уживали у скоро трочасовном програму уз дефиле од 600 извођача.

Vojin Jovanovic

 У програму су учествовале и секције друштва из Бољеваца, Угриноваца, Шимановаца, као и из ош "Бранко Радичевић" и "Филип Филиповић".

Овације је доживео човек, који је од првог дана на челу овог веома успешног друштва, уметнички директор Војин Јовановић.

Академско    друштво "Нови Београд" почело је са радом 04.01.1974. а данас то је друштво које окупља децу од 3 године до најстаријих  чланова који имају преко 90 година.

  Представници нашег удружења (Волга Илић и Зоран Матиојашевић) су имали част да буду гости овог концерта, а присутни су били и бројни Бежанинци. У Организационом одбору ове грандиозне манифестације био је и члан нашег удружења, Зоран Матијашевић.

Kud Nbgd

У понедељак, 22.10.2018. у Дом Културе Студентски Град, одржана је Свечана Академија, поводом 100 година од припајања Војводине и Бежаније Србији, 100 година од завршетка великог рата и 74 године од ослобођења Бежаније.

У програму су учествовали: Глумица Бранка Петрић-Фехмиу, првакиња Југословенског драмског позоришта, песник Радивој Прокопљевић-Прока, КУД "Нови Београд", Бане Остојић-Ексер, Милан Кајалић-Кајгана, ученици ОШ "Милан Ракић" и "Радоје Домановић", Ангелина Гаљевић, соло певање и Гордана Минов, флаута.    

SVEAKAD

Публици су се обратили: Председница нашег удружења, Волга Илић, председник Савеза бораца Новог Београда Драгољуб Давидовић и књижевница (рецензент наше Монографије), Драгослава Копривица.  У препуној сали ДКСГ публика је уживала у скоро двочасовном програму.

Да погледате неке фотографије са ове дивне вечери, кликните.....ОВДЕ

          

У оквиру пројекта "Два века културног наслеђа Бежаније", чији је покровитељ град Београд (градска управа, секретаријат за културу), у суботу, 15.09.2018. у храму културе "Бежанија" одржана је радионица хорског певања. Ову радионицу води проф. Марија Гаљевић из О.Ш. "Милан Ракић" а учествују ђаци ове школе и гости.

Mar galjevic ZM                                Проф. Марија Гаљевић отвара радионицу хорског певања

 

У понедељак, 21.05.2018. одржан је концерт ренесансног певања у нашем храму културе. Гледаоци-слушаоци су уживали у лепом амбијенту (сала за концерте скоро реновирана) и дивним песмама у извођењу младих певача Радионице Ренесансног Певања. Учествовао је и ансамбл "VisAntiqua". На програму су биле песме и мелодије из XV i XVI века. Ову радионицу води Војка Ђорђевић-солиста хора РТС, која је 15 година радила као професор певања у музичкој школи "Јосип Славенски".

renesИначе, циљ ове радионице је да се полазници забаве, растерете свакодневнице, науче нешто ново и тако садржајно проведу своје слободно време.

Да погледате албум са овог занимљивог и успешног концерта кликните  .... ОВДЕ

 

У петак, 15.12.2017. одржан је концерт Владе Канића и Земунских тамбураша. Ово дивно вече шансона одржано је у необичном амбијенту - у разрушеној згради старе бежанијске школе, од скоро названој ХРАМ КУЛТУРЕ "БЕЖАНИЈА". Бројни чланови нашег удружења данима су  радили на обезбеђењу услова (уградња врата, стакала на прозорима, активирање воде, струје, тоалета...) за одржавање ове лепе манифестације. Простор у коме је одржан концерт (бивша учионица) био је мали да прими све госте, па је коришћена још једна бивша учионица (где је било постављено озвучење).

Vlada 1

На почетку концерта Влада Канић je разгалио, пре свега Бежанинце, песмом "Има један кућерак у Срему", јер је ова носталгична песма настала као  подсећање на виноград и кућерак (Владиног оца) ул. Виноградској у Бежанији, а о томе нам је Влада испричао следеће: У том винограду окупљали су се очеви пријатељи а седело се за дугим лименим столом испод перголе од грожђа и певало. И чаша по чаша, како то обично бива после неколко шприцера, неко би и заплакао. Отац би тада рекао: Немој душо ту да плачеш, да нам квариш расположење. Иди доле у кућерак, тамо сам направио салон за плакање". Била је то једна кућица од блата у коју је отац ставио шест седишта из неког старог аутобуса. Е, ту се седело и плакало.

И наш легендарни Миле Кајалић отпевао је незваничну бежанијску химну "На Галовици гуске беле..." и побудио емоције Бежанинаца. У наставку концерта Влада Канић нам је подарио своје ауторске композиције и прегршт емоција и тако подсетио на давна времена и вредности које су запостављене у поплави распојасаног кича и шунда. По завршетку концерта, по традицији, организовали смо игранку, која је трајала до поноћи.

Ples kan

Да погледате албум са ове дивне вечери кликните.......... ОВДЕ


СПОНЗОРИ (помогли нашем удружењу):

Spon 14 18

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1489934
Danas
Juče
Ove nedelje
Prošle nedelje
Ovog meseca
Prošlog meseca
Ukupno
1931
337
2934
5747
16247
28814
1489934

Forecast Today
7848

4.42%
17.51%
4.99%
4.61%
0.22%
68.25%

Vaša IP adresa: 52.90.181.205
© 2024 Сајт уређују Mилош Радовановић, Соња Илић и Жељко Вујковић Дозет. Сва права задржана.