У четвртак, 07.03.2019. Бежанинци су својим дамама и гошћама приредили незаборавно вече посвећено Дану жена. Најпре су даме добиле цвеће, а задужен за предају био је Ранко Нешковић. Госте је поздравио Зоран Матијашевић, а дамама је празник честитао Миле Кајалић-Кајгана својим рецитацијама и песмама. Онда је приказан наш документарни филм "Бежанијске прославе" из 2014. године, који говори о нашим прославама и о нама (који смо све то организовали). Иако филм траје око 45 минута, присутни су га са великим интересовањем и пажњом одгледали.

7 03 19                                                                           Детаљи са прославе Дана жена

Свечано је било приликом предаје признања Волги Илић испред удружења и захвалних Бежанинаца, за све ове године несебичног ангажоваења да се од заборава отргне бурна историја Бежаније. Ово признање уручио јој је Миле Кајгана. Небојша Гаљевић jе одушевио присутне извођењем (EVERGREEN) песама, а после тога су сви уживали у јелу и пићу, а нарочито у умећима бежанијских домаћица (колачи),

Онда је уследила песма и игра (игранка), као некада у старом Дому културе у Бежанији. Играло се и певало до касно у ноћ.

Ако желите да погледате фотографије са ове вечери, кликните ....ОВДЕ

 

У недељу, 27.01.2019. у основној школи "Милан Ракић" одржана је свечаност посвећена Светом Сави. На почетку је отпевана химна Св.Саве ("Ускликнимо с љубављу светитељу Сави..."). Затим је бежанијски парох Андрија Вукчевић одржао молитву. Уследио је програм који је одушевио бројне посетиоце. Не зна се да ли су успешнији били чланови хора или ученици нижих разреда (ми мислимо да су они били звезде ове дивне приредбе). Права је штета што школа нема неку велику салу за овакве манифестације, јер је интересовање публике (родитеља и гостију) било огромно.

dus 4

На овој дивној приредби међу гостима били смо и ми из удружења (З.Матијашевић, Ж. Вујковић). После приредбе, за госте, приређен је свечани ручак. Ми из удружења захвалили смо директору ове школе, Д. Витомировићу, што смо били део ове свечаности и рекли му да треба да буде поносан на свој колектив и ученике. Посебно смо одали признање професоркама Музичког и вероучитељима.

Директора смо обавестили да је наш храм културе "Бежанија" убудуће отворен за све приредбе ученика ове школе.

 

У нашем храму културе "Бежанија" дочекали смо Србску Нову уз присуство преко 70 Бежанинаца и гостију. Најпре је послужена вечера, а онда смо уживали у колачима које су направиле вредне домаћице - Бежанинке. У овом необичном амбијенту одржана је и Скупштина удружења "Стара Бежанија". У одсуству председника скупштине удружења, Драгана Гогића, овом седницом је руководио најстарији међу присутним члановима, Милан Кајалић Кајгана. Усвојене су измене Статута (због увођења чланских карата и повећања броја чланова Управног одбора). Пошто су усвојене измене Статута, изабрани су једногласно нови чланови Управног и Надзорног одбора. На овај начин подмлађен је састав Управног и Надзорног одбора, што значи да не треба бринути за будућност нашег удружења.

Novi clanoviПосле Скупштине, одржана је шаљива томбола, а Бежанинке су изабрале и Бежанијског Џентлмена за 2019. годину. Ову титулу понео је наш легендарни Милан Кајалић Кајгана. Играло се и певало до раних јутарњих сати. Нашем госту из Бања Луке (Миро Глигоровић) уручили смо почасну чланску карту удружења.

Ако желите да погледате албум са Дочека, кликните .................ОВДЕ

 

У суботу, 29.12.2018. наше удружење организовало је прославу после потписивања уговора са Пословним простором града Београда, као и због добијање статуса СПОМЕНИКА КУЛТУРЕ за овај наш храм културе, за најстарију зграду на Новом Београду (бивша основна школа изграђена 1891. године)

Pro fok

У програму су учествовали ученици о.ш. "Милан Ракић" (програм припремиле професорке Марија Гаљевић и Душица Благојевић). Учествовао је хор, Лена Јоивановић Јочић на виолончелу, Софија Благојевић са виолином, Теодора Благојевић рецитатор и Ангелина Гаљевић соло певање. И овог пута своје песме рецитовао је Радивој Прокопљевић Прока, а своје афоризме Бошко Маринковић уз песму и гитару Милета Кајалића Кајгане.

Онда је уследило уручење признања (захвалнице нашег удружења) заслужним људима: Нади Живковић из Завода за заштиту Споменика културе, архитекти нашег удружења Светлану Лекићу. нашем Бежанинцу Срђану Минићу, члану надзорног одбора аеродрома "Никола Тесла" и председнику Месног одбора СНС, као и једном од најстаријих Бежанинаца Петру Мацури.

Ако желите да погледатe албум са ове дивне вечери кликните .........ОВДЕ

 

У понедељак, 24.12.2018. у ресторану "Пословни клуб - Кошутњак" дружили су се они чланови нашег удружења који су били на излетима у 2018-oj години.

Naslov 2017

Ако желите да погледате албум са овог дружења кликните...... ОВДЕ

Као што смо вас обавестили, од пролећа 2016. наше удружење је почело са организовањем излета по нашој лепој Србији. У 2017-ој смо били у Ваљеву и Шапцу, на Златибору, Сирогојну и Ужицу и на Власинском језеру и Сурдулици. У 2018-ој години обишли смо Ртањ, крстарили Ђердапом, били у Вршцу и Темишвару... У 2019-ој години планирамо излете у Апатин, на Стару планину, у Долину јоргована (Рашка, Манастир Студеница...), Свилајнац...

 

СПОНЗОРИ (помогли нашем удружењу):

Spon 14 18

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1489962
Danas
Juče
Ove nedelje
Prošle nedelje
Ovog meseca
Prošlog meseca
Ukupno
1959
337
2962
5747
16275
28814
1489962

Forecast Today
5016

4.42%
17.51%
4.99%
4.61%
0.22%
68.25%

Vaša IP adresa: 44.222.149.13
© 2024 Сајт уређују Mилош Радовановић, Соња Илић и Жељко Вујковић Дозет. Сва права задржана.