Некада су играли заједно у свом вољеном клубу, а данас после више деценија и даље се окупљају уз гитаре и песму. Овог пута, то је било, традиционално, у дивном амбијенту у башти куће Зарета Пејовића у Сурчину. Била је среда, 01.05.2019. и Заре је са својом супругом, сином , ћерком и унуцима учинио све да ово дружење буде као и претходна, на опште задовољство присутних ветерана: Миле Кајгана, Зоки, Јелке, Заре, Ричи, Бледи, Љуба, Дека, Мики Новковић-бивши фудбалер Црвене Звезде, Стева Шињел, Стева Нецер..

Zaki

Ово пријатељство траје око 50 година и не види му се крај.  Може се само замислити колико су њихове девојке (касније супруге) биле запостављене. Колико је одиграних утакмица, колико "трећих полувремена" и теревенки за све ове фудбалске године. И зато последња окупљања су увек уз присуство њихових "лепших половина". Ни лоше време није могло да поквари расположење присутних, па је уз богат роштиљ и песме и гитаре дружење трајало цео дан.

Због временских прилика одложено је XXIII коло првенства. Пролећна сезона почиње 27.02.2019. мечевима XXIV кола и играће се до 31.03.2019. а онда стартује нови систем такмичења: на крају првенства осам првопласираних екипа играју PLAY - OFF, а остале екипе играју PLAY - OUT. Тренутна позиција бежанинијских фудбалера на табели, управо обезбеђује PLAY - OFF.

Jes vet

Иначе, Ф.К. "Бежанија" се ближи стогодишњици постојања, јер је од оснивања прошло 98 година.

 

У петак, 07.12.2018. у храму културе у Бежанији, Војвођанска 68, дружили су се фудбалски ветерани са данашњим првотимцима (бежанијским "Лавовима"). Ово дружење организовали су ветерани у договору са управом клуба. Били су присутни многи ветерани (капитени у своје време - Кајгана, Зоки, Цвек, и они фудбалери који су били председници клуба - Пуниша, Бомбаш,Заре, Бока, као и осталин ветерани - Влада, Жеци, Таци, Ричи, Стева шињел и Стева Нецер, Којица, Лазика, Меда, Љуба, Миша, Јовица...), као и сви првотимци.

Госте је поздравила председница удружења "Стара Бежанија" (удружење је било домаћин), госпођа Волга Илић  и том приликом уручила захвалницу спортском директору ФК "Бежанија", господину Недељку Остојићу. Легендарни Милан Кајалић је отпевао химну ФК "Бежанија"  а затим је приказан документарни филм о 500 година Бежаније. После филма ветерани су упознали младе фудбалере са историјом клуба.

V i o За време приказивања документарног филма о Бежанији     Инсерт из "Спортског журнала"

Чуло се ту да је ФК "Бежанија" један од најстаријих клубова и да се налази на десетом месту (од 2770 регистрованих фудбалских клубова) у Србији, јер за две и по године пуни 100 година постојања. Причало се и о интересантним детаљима из живота клуба и о разним догодовштинама. Поменути су многи бивши фудбалери и спортски радници, који су обележили живот овог клуба светле традиције.

Ветерани су поручили младим фудбалерима да се, поред играња фудбала, припремају за дане када и они постану ветерани и да следе њихов пример (многи ветерани су завршили факултете - економски, архитектонски, машински, географски, технолошки... и били успешни у својим професијама).

Да погледате фотографије са овог дружења, кликните .... ОВДЕ

 

На стадиону крај цркве (CHURCH PARK STADIUM), одиграна је утакмица (у оквиру "Меморијала Бошка Шљивара-Тенте"), а састале су се бежанијске школе "Ракић" и "Стерија". По додели пехара, одвијао се културно-уметнички програм, а у просторијама клуба прослављена је и слава ФК "Бежанија".

tenta

Да погледате албум са ове манифестације кликните ..........ОВДЕ 

 

Некада су играли заједно у свом вољеном клубу, а данас после више деценија и даље се окупљају уз гитаре и песму. Овог пута, то је било, традиционално, у дивном амбијенту у башти куће Зарета Пејовића у Сурчину. Били су следећи ветерани: Миле Кајгана, Зоки, Заре, Ричи, Бледи, Љуба, Дека, Стева Шињел, Стева Нецер.... kod zareta                                         Зоки, Бледи, Заре и Љуба                   Стева и Кајгана забављају даме

Ово пријатељство траје око 50 година и не види му се крај.  Може се само замислити колико су њихове девојке (касније супруге) биле запостављене. Колико је одиграних утакмица, колико "трећих полувремена" и теревенки за све ове фудбалске године. И зато последња окупљања су увек уз присуство њихових "лепших половина".

 

СПОНЗОРИ (помогли нашем удружењу):

Spon 14 18

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1490048
Danas
Juče
Ove nedelje
Prošle nedelje
Ovog meseca
Prošlog meseca
Ukupno
2045
337
3048
5747
16361
28814
1490048

Forecast Today
3504

4.42%
17.51%
4.99%
4.61%
0.22%
68.25%

Vaša IP adresa: 3.236.111.234
© 2024 Сајт уређују Mилош Радовановић, Соња Илић и Жељко Вујковић Дозет. Сва права задржана.