У суботу, 11.05.2019. ) били смо на излету, и том приликом обишли Апатин и Бању Јунаковић. Посетили смо Градску кућу (Скупштину општине Апатин), Цркву Узнесења Маријиног, Апатинску пивару, возили се Дунавом (разгледали специјални резерват природе "Европски Амазон")...

DSCN0173

Провели смо диван дан а како је то изгледало можете погледати у албуму са излета, ако кликнете................ОВДЕ

 

У суботу, 29.09.2018. били смо на једнодневном излету (Вршац/ Темишвар). Удобним аутобусом (фирма БУС Стојковић) стигли смо до Вршца и ту нам се придружила Милена Максимовић (проф. водич). Најпре смо прошетали центром Вршца, обишли православну цркву и владичански двор, чули приче и историјске чињенице о овом лепом граду, а затим кренули пут Темишвара.

Temis 18

Имали смо дивно време, а водич Милена нас је упознала са многим знаменитостима Темишвара.

Да погледате албум са овог дивног излета, кликните ........ОВДЕ

 

У недељу, 26.08.2018. били смо на једнодневном излету. Удобним аутобусом стигли смо до Текије и ту се укрцали на брод "Ђердап". Крстарење највећом клисуром Европе трајало је пет сати и том приликом смо обишли таблу Трајанову (Tabula Trajana) и статуу краља Децебала, последњег владара Дакије (висока 40 метара) и били у оба "казана". Код хидроцентрале "Ђедап 2" помоћу две преводнице (висинска разлика 34 метра) наставили смо пловидбу ка Кладову. На броду смо за ручак имали "шведски сто" и дивну музику (Дунавске тамбураше).za sajt

Да погледате албум са овог излета, кликните.....ОВДЕ

 

Povelja jun 18

 У суботу и недељу, 16/17. јуна 2018. били смо на предивном излету. Посетили смо мистериозну планину РТАЊ, а имали смо више него љубазне и гостопримљиве домаћине Милену и пра Милана од Лужице и екипу вредних момака. Они су (као што смо ми "освојили" наш ХРАМ КУЛТУРЕ у Бежанији) ушли у бивши Соколски дом и за кратко време урадили доста на уређењу тог простора.

Ови велики подухвати (наш и њихов) учинили су то да смо се ми побратимили управо у Соколском дому (наше удружење и удружење "Ртањ добре наде").

У некадашњој свечаној сали Соколског дома (који се сада уређује) домаћини су нам припремили топлу добродошлицу, а пра Милан од Лужице, који је иначе докторирао на Сорбони, је на себи својствен начин, поздравио присутне. У програму, који је специјално овом приликом за нас приређен, учествовали су песници из Зајечара, оперски певач (у пензији) Зоран Јовановић ... а са наше стране Миле Кајгана је отпевао бежанијску незваничну химну и химну ФК "Бежанија", а Олгица нам је рецитовала чувену песму о Сланини (сремачког песника Проке).

Током викенда посетили смо Бољевац и њихову туристичку организацију, који су нас путем својих водича упознали са бурном прошлошћу овог краја у коме се одиграла и чувена Тимочка буна. Посетили смо и Лазареву пећину.

Због временских услова нисмо организовали одлазак на врх РТЊА, али ћемо се вратити на ту планину и попети се на њен врх Шиљак.

Ако желите да погледате албум са излета кликните ........... ОВДЕ

 

У суботу, 28.04.2018. били смо на излету, и том приликом посетили Бачку Паланку, Карађорђево, Бач и манастир Бођани. Провели смо диван дан, јер је време било лепо а имало је шта и да се види. Посебан доживљај је био посета манастиру Бођани и обилазак тврђаве Бач.

Izlet Bac

Ово је био осми излет који је организовало наше удружење. Следећа дестинација ће бити РТАЊ почетком јуна, а крајем јуна крстарићемо ЂЕРДАПОМ.

Да погледате албум са овог занимљивог излета кликните .........ОВДE

 

СПОНЗОРИ (помогли нашем удружењу):

Spon 14 18

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1490010
Danas
Juče
Ove nedelje
Prošle nedelje
Ovog meseca
Prošlog meseca
Ukupno
2007
337
3010
5747
16323
28814
1490010

Forecast Today
4128

4.42%
17.51%
4.99%
4.61%
0.22%
68.25%

Vaša IP adresa: 3.239.214.173
© 2024 Сајт уређују Mилош Радовановић, Соња Илић и Жељко Вујковић Дозет. Сва права задржана.