• autori
  • deca
  • fijakeristi
  • fudbal
  • Maksimovi 001
  • vrbica
  • spomenik
  • Fudbal 100 god
  • Slava 2013
 

На захтев грађана Бежаније, у понедељак, 9. октобра, од 12:00 часова, у просторијама нашег удружења у Старој основној школи (Војвођанска 68) одржана је најављена трибина посвећена теми гасификације Бежаније. Новоусвојени програм гасификације презентовали су председник општине господин Бојан Бован и чланови општинске управе, Одељења за грађевинске и комуналне послове.

Председник општине Нови Београд Бојан Бован изјавио је у разговору са грађанима Бежаније да за спровођење овог програма ускоро почиње израда пројектне документације. План гасификације предвиђа изградњу укупно 106 километара гасне мреже, и прикључење око 5000 корисника на оним локацијама на којима не постоји топловод. Циљ спровођења програма је да, по изведеној гасификацији, на територији целе општине Нови Београд не постоји ни један стамбени објекат који нема топловодни или гасоводни прикључак.

DSC 1604

Могућност прикључка на гас добиће житељи у блоковима 13, 18, 25 и 64, Ушће, Тошин бунар, привредној зони Ауто-пут, Бежанији, Бежанији 2 - Ледине, и Бежанијској Коси.

Бован је нагласио да ће носилац пројекта бити „Србија гас“ и да ће већ током овог месеца та компанија и Општина Нови Београд, изабрати стратешког партнера који ће изводити радове на гасификацији. Тек по избору извођача радова, грађани ће моћи да добију подробније информације о цени прикључка на гас и могућим погодностима плаћања, када ће и отпочети појединачно исказивање интересовања и уговарање гасних прикључака.

-Изградњом гасовода решићемо велико, егзистенцијално питање становника ових делова Новог Београда – рекао је Бован. На трибини је изнет и податак да поред еколошке стране коришћења гаса као извора топлотне енергије, рачунице показују да је тај вид грејања знатно исплативији од струје, угља или огревног дрвета. 

Поред гасификације, на трибини је било речи и о другим комуналним проблемима становника Бежаније, пре свега о непостојећој канализацији у деловима Ледина где је последњиих година убрзана изградња вишеспратница претекла индивидуалну стамбену изградњу, затим о проблемима безбедности пешачког саобраћаја у зони школа у Војвођанској улици, али и у Виноградској улици, након недавно изведене свеобухватне реконструкције коловоза, као и у зони кружног тока, где је саобраћај посебно интензивиран након пуштања у рад магистралне везе са Сурчином, као и о другим питањима комуналног реда. 

DSC 1639

Разговор о предстојећој гасификацији и другим комуналним проблемима, како је најављено на трибини, ускоро ће бити одржан и са грађанима Ледина, где се очекује и највећи број појединачних прикључака на нови гасовод.

Наше удружење свесрдно поздравља одлуку општине о почетку реализације гасификације у Бежанији, подсећајући да је од формирања удружења, гасификација била једна од првих приоритета нашег заједничког залагања на унапређењу комуналне инфраструктуре. Помно ћемо пратити даљи развој овог важног инфраструктурног пројекта и редовно обавештавати јавност, наше чланство и пратиоце о свим новим информацијама, како буду постајале доступне.

Љубазношћу представника наше локалне самоуправе, у прилици смо да овде презентујемо графички прилог Програма гасификације, где је љубичастим линијама означена траса водова будуће дистрибутивне гасоводне мреже (клик на слику ради већег приказа):

 gasifikacija

СПОНЗОРИ (помогли нашем удружењу):

Spon 14 18

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1545887
Danas
Juče
Ove nedelje
Prošle nedelje
Ovog meseca
Prošlog meseca
Ukupno
1054
1608
6477
11211
4389
39858
1545887

Forecast Today
1704

4.31%
17.98%
5.24%
4.46%
0.21%
67.80%

Vaša IP adresa: 3.22.248.208
© 2024 Сајт уређују Mилош Радовановић, Соња Илић и Жељко Вујковић Дозет. Сва права задржана.