У петак, 15.12.2017. одржан је концерт Владе Канића и Земунских тамбураша. Ово дивно вече шансона одржано је у необичном амбијенту - у разрушеној згради старе бежанијске школе, од скоро названој ХРАМ КУЛТУРЕ "БЕЖАНИЈА". Бројни чланови нашег удружења данима су  радили на обезбеђењу услова (уградња врата, стакала на прозорима, активирање воде, струје, тоалета...) за одржавање ове лепе манифестације. Простор у коме је одржан концерт (бивша учионица) био је мали да прими све госте, па је коришћена још једна бивша учионица (где је било постављено озвучење).

Vlada 1

На почетку концерта Влада Канић je разгалио, пре свега Бежанинце, песмом "Има један кућерак у Срему", јер је ова носталгична песма настала као  подсећање на виноград и кућерак (Владиног оца) ул. Виноградској у Бежанији, а о томе нам је Влада испричао следеће: У том винограду окупљали су се очеви пријатељи а седело се за дугим лименим столом испод перголе од грожђа и певало. И чаша по чаша, како то обично бива после неколко шприцера, неко би и заплакао. Отац би тада рекао: Немој душо ту да плачеш, да нам квариш расположење. Иди доле у кућерак, тамо сам направио салон за плакање". Била је то једна кућица од блата у коју је отац ставио шест седишта из неког старог аутобуса. Е, ту се седело и плакало.

И наш легендарни Миле Кајалић отпевао је незваничну бежанијску химну "На Галовици гуске беле..." и побудио емоције Бежанинаца. У наставку концерта Влада Канић нам је подарио своје ауторске композиције и прегршт емоција и тако подсетио на давна времена и вредности које су запостављене у поплави распојасаног кича и шунда. По завршетку концерта, по традицији, организовали смо игранку, која је трајала до поноћи.

Ples kan

Да погледате албум са ове дивне вечери кликните.......... ОВДЕ


СПОНЗОРИ (помогли нашем удружењу):

Spon 14 18

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1500408
Danas
Juče
Ove nedelje
Prošle nedelje
Ovog meseca
Prošlog meseca
Ukupno
613
696
4969
8439
26721
28814
1500408

Forecast Today
960

4.41%
17.59%
5.13%
4.58%
0.22%
68.08%

Vaša IP adresa: 3.236.98.81
© 2024 Сајт уређују Mилош Радовановић, Соња Илић и Жељко Вујковић Дозет. Сва права задржана.